Taxatierapport in Den Haag en omstreken

Taxatierapport nodig? De redenen om een taxatierapport aan te vragen zijn uiteenlopend. D3 Taxateurs stelt zowel standaard- als gevalideerde taxatierapporten op. In de meeste gevallen is een standaard taxatierapport voldoende, maar voor de aanvraag van een hypotheek is een gevalideerd taxatierapport verplicht.

Wanneer is een taxatierapport nodig?

Een taxatierapport is noodzakelijk in de volgende situaties:

  • Ter indicatie van de vraagprijs van een te verkopen woning;
  • Ter indicatie van de meerwaarde van een woning na verbouwing;
  • Voor de verdeling van bezittingen bij een echtscheiding;
  • Voor het aanpassen of afsluiten van een verzekering;
  • Voor de aanvraag van een hypotheek.

Voor de laatste optie, de aanvraag van een hypotheek, is een NWWI gevalideerd taxatierapport verplicht. Zo weten geldverstrekkers zeker dat uw taxatierapport opgesteld is volgens de laatste eisen en richtlijnen. Ook een hypotheek met NHG is mogelijk met een gevalideerd taxatierapport. Voor andere redenen dan een hypotheek volstaat een standaard taxatierapport.

Wat staat er in een taxatierapport?

Ieder taxatierapport is opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen, hierbij maakt het niet uit of het een gevalideerd- of een standaard taxatierapport betreft. Informatie over de directe omgeving van de woning, kenmerken van de woning in de breedste zin van het woord en juridische aspecten worden altijd meegenomen in het taxatierapport. Deze onderdelen samen vormen de vrije verkoopwaarde van het getaxeerde object. Dit is onder normale omstandigheden de marktwaarde van de woning. Indien mogelijk zullen wij een uittreksel van de kadastrale kaart bijvoegen.

Taxatierapport aanvragen